Reménysugár Klub

A 30 éve működő klubunk célja a daganatos betegségben szenvedők és ilyen betegségekből felgyógyultak összefogása, további életvitelük segítése.
Klub összejöveteleinken tagjainknak lehetősége nyílik kételyeiket, félelmeiket megfogalmazni. Segítséget és támogatást nyújtunk a gyógyulásban, közös programjaink nem csak a betegséggel kapcsolatos információk és lehetőségek megosztásáról szól, hanem örömteli együttlétekről, ami pozitívan segíti életvitelünket, segít a rehabilitációban. Találkozásaink legfontosabb alapgondolata egymás segítése, biztatása, bátorítása, a humánum, a betegtársak iránt érzett felelősség.

Klubvezető: Gyenis Antalné

♦ ♦ ♦
Pécsi Csipkeverő Műhely 

Műhelyvezető: Kovácsné Geiszt Margit

♦ ♦ ♦

Pécsi Origami Kör

Körünk 1990-ben alakult meg Pécsett, a Várostörténeti Múzeumban. A következő évben befogadott minket a KPVDSZ Művelődési Ház. Jelenleg a Reménysugár Kulturális Egyesület keretein belül működünk a Király u. 9-ben.
Célunk, hogy az origamit minél szélesebb körben népszerűsítsük. Körünk két hetente tart klubfoglalkozásokat, amelyen az origami alapjain túl, új ötletekkel, papírfajtákkal ismerkedünk. Rendszeresen szervezünk kiállításokat, alkotótáborokat, játszóházakat, valamint országos és nemzetközi találkozókat.

Weboldal: www.origamipecs.hu

♦ ♦ ♦

Fonti Five Táncműhely

A Fonti Five Tánccsoport pécsi csapatában a gyermekek megismerhetik a táncművészet világát. Rövid idő alatt, egy családias és barátságos közösség tagjaként sajátíthatják el a modern tánc és a klasszikus balett alapjait. A táncos növendékek európai modern táncot, kortárstáncot, akrobatikát, emeléstechnikát, klasszikus balett alapokat, improvizációt és koreográfiát tanulnak. A tánccsoport már számos helyi és országos versenyen ért el kiváló helyezést és a jövőben is nívós versenyeken bizonyíthatják tehetségüket.
Foglakozásik kedden és szerdán tartják16:30-18:00.
Vezető: Takács Judit

♦ ♦ ♦

3-1-2 Meridián torna

Egészséges emberben az életenergia akadálytalanul kering, a 12 fő és a két középvonali meridiánban. Betegség állapotában a meridiánban elakad az energia. Ahhoz, hogy az egészséges állapot fenntartható legyen – tudjuk, hogy a biológiailag várható életkor ember esetében 120 év – megfelelő gyakorlással, ún. ” 3-1- 2″ meridián-gyakorlatok végzésével kell, mintegy napi 20-30 percet szánni a saját meridiánjaink szabad energia-áramlásának biztosítására. Hogy milyen gyakorlatok ezek? A „3” arra utal, hogy három meridián-ponton akupresszúráznunk kell magunkat. Az „1” jelentése a hasunkról szól: fekvő vagy álló helyzertben hasi légzést kell naponta végezni. Végül a „2” a lábaink erejének a próbája: fizikai mozgás, akár helyben guggolás végzése is naponta szükséges.
Vezeti: Németh Ágnes

♦ ♦ ♦

MJBT Kurabu Pécs

2011-ben a Magyar-Japán Baráti Társaság helyi klubjaként alakultunk meg. Szeretnénk összefogni a japán iránt érdeklődőket. Különböző előadásokat, foglalkozásokat szervezünk tagjainknak.
Vezető: Wogerné Sági Judit

♦ ♦ ♦

Kereskedők Nyugdíjas Klubja

Klubunk 1989-ben alakult. Minden hétfőn 14-16 óráig tartjuk foglalkozásainkat.
Rendszeresen megemlékezünk az évszakokhoz kapcsolódó ünnepekről, szokásokról, hagyományokról. A hozzájuk fűződő történetekről, versekről, babonákról. A névnapját ünneplőket magunk összeállított verssel, hagyományos énekkel köszöntjük.
Minden alkalommal foglalkozunk aktuális témákkal is. Az előadókat magunk közül választjuk ki önkéntes jelentkezés alapján. Kinek mi a szimpatikusabb arról tart ismertetőt például egészségügyi, természettudomány, hazánk földrajzi fekvése, aktuális divat, receptcsere.
A hivatalos részt ,,vidám percekkel” fejezzük be.
A foglalkozás második felében kötetlenül beszélgetünk, hiszen azért van a klub, hogy jól kibeszélhessük magunkat, a hozzánk hasonló korú társainkkal ezt valljuk.
Szívesen látunk fiatalabb, idősebb nyugdíjas társakat, ha felkeltettük az érdeklődésüket.
Vezetők: Pocsaji Péterné és Váradi Istvánné
♦ ♦ ♦
Satsang klub
Minden hétfőn 17:00-19:00-ig.
Mindenkit sok szeretettel várnak a foglalkozásokon.
Vezető: Tóth László és Jassó Márta